Een grote tafel als parel in uw interieur

De tijd dat een tafel van hetzelfde model moet zijn als de rest van uw eetkamer is voorgoed verleden tijd. Een eettafel staat centraal in elke woonkamer, Dan kan het evengoed een mooie eyecatcher zijn!

Zo zijn ze mooi van kleur, model en afmeting. Ook moet deze sterk zijn en mag zeker niet schommelen. Je soep moet natuurlijk in het bord blijven.

De vraag is waar je op moet letten bij de aankoop van een tafel, het antwoord daarop is niet zo simpel als 2+2. Met enkele tips willen wij de zoektocht naar uw perfecte tafel iets makkelijker maken.

Formaat van uw tafel:

Het formaat van uw woonkamer speelt uiteraard een grote rol in het kiezen van de perfecte tafel. Zo kan je bijvoorbeeld beter geen loodzware eiken tafel plaatsen in een klein appartementje. Dit zou de ruimte van uw kamer alleen maar drastisch verkleinen. In het tegenovergestelde geval is dit net hetzelfde, plaats geen kleine tafel in een supergrote ruimte. Niet alleen zal uw tafel in het niets verdwijnen alsook doet dit de ruimte optisch geen goed.

Tip: Ben je niet zeker over het juiste formaat of kan je het niet echt goed inbeelden hoe groot deze juist zal uitvallen? Leg enkele stukken papier op de grond op het juiste formaat, zo heb je onmiddellijk een beeld van hoe groot het juist zal uitvallen.

Kleur en stijl:

Even belangrijk als de afmeting van uw tafel is de kleur en de stijl. Is je woonkamer heel modern en licht, plaats hier dan geen donker gebeitste tafel in. Dit past beter in een klassieker interieur. Hou rekening met de stijl van uw eetkamer en de rest van uw huis, heb je een klassieke woning, plaats hier dan geen keramische met een betonlook, dat is eerder voor een iets modernere woning.

Heb je daarentegen een superstrakke woning met heel veel beton en glas, dan kan je eventueel wel gaan voor een grote zware eiken tafel met een brute afwerking. Dit zorgt voor een warme toets tussen het “koudere” beton.

Ook een zeer belangrijke factor is bij welke stoelen de tafel komt staan. Zo is een tafel van 3 meter lang met 4 kleine stoelen aan niet het beste idee. Alsook plaats je beter geen 6 grote armstoelen aan een kleine tafel, kies voor een stoel die mooi aansluit aan de tafel en waar nog net voldoende ruimte tussen zit.

Tip: Mocht je al armstoelen hebben of moet je deze nog kopen? Let er dan zeker op dat de armleuningen onder de tafel passen. Anders kan je onaangenaam verrast zijn als deze armleuningen net tegen de regel van uw tafel stoot.

Materiaal

Buiten het model en het formaat van uw tafel heb je ook nog het materiaal waar deze uit gemaakt zijn, hier zijn zeer veel mogelijkheden in. Echter is elk materiaal niet geschikt voor elke situatie. De meest voorkomende materialen heb ik even voor u bekeken.

Massieve houten tafels:

Massieve houten tafels zijn warm een gemaakt uit een duurzaam materiaal. Alsook zijn houten tafels zeer tijloos, het is een natuurlijk product dat al een zeer lange tijd gebruikt word om meubelen mee te maken. Alsook is hout een materiaal dat zowel voor strakke moderne tafels als de klassiekere tafels perfect kan gebruikt worden. Hout is uiteraard niet bestand tegen alles, Zo zijn deze niet krasbestendig en moet je ook een beetje voorzichtig zijn met water, een kring op je tafel is uiteraard niet wat je wil..

Lamulux:

Lamulux producten worden gemaakt van meubelpanelen afgewerkt met soort gelijk materiaal als dat van een laminaat vloer. De voordelen van dit materiaal is dat deze een hoge kras, kleur en slijtvastigheid hebben. Alsook ziet en voelt deze aan als massief hout. Dit met het voordeel dat krassen en kringen verleden tijd zijn.

Keramische tafel:

Keramische tafels zijn hip op het moment. Door hun eigenschappen zijn ze niet enkel mooi van uiterlijk maar zijn deze ook nog zeer onderhoudsvriendelijk. Doordat dit materiaal bestand is tegen schokken slagen en krassen is deze uiterst geschikt voor dagelijks gezinsgebruik.

Alsook zijn deze tafels ongevoelig voor vlekken, wijn confituur en vetvlekken zijn met een vochtige doek onmiddelijk opgekuist. Er zijn oneindig veel mogelijkheden om deze tafels te personaliseren, zo zijn er tal van kleuren mogelijk, zowel in een effen, beton of hout look.

Logo meubelen van ballaer

Alles voor uw interieur