5 redenen om planten te houden

Planten zijn hip! En daar zitten wij totaal niet mee in. Deze groene vrienden zijn bij ons ook meer dan welkom. Buiten het feit dat kamerplanten hip en cool zijn zijn er ook nog verschillende andere redenen waarom het goed is om planten in huis te halen.

Planten zuiveren de lucht

Planten nemen niet enkel kleine stofdeeltjes op, maar ook schadelijke stoffen nemen planten op en breken deze vervolgens af. Alsook nemen zowel de wortelen als de bladeren van kamerplanten koolstofmonoxide op.

Er werden verschillende onderzoeken gedaan naar luchtzuivering bij planten en volgens verschillende onderzoeken zijn dit de meest luchtzuiverende planten:

  1. Lepelplant
  2. Chrysant
  3. Drakenbloedboom
  4. Sanseveria
  5. Klimop
  6. Dracena frargans
  7. Glaslelie
  8. Epipremnum aureum
  9. Stokpalm / bamboepalm
  10. Gerbera
rom zetel colorado salon

Kamerplanten zorgen voor meer zuurstof in huis

Net zoals mensen hebben ook planten een ademhaling, en het handige hieraan is dat de ademhaling van planten net het tegenovergestelde is dan die van de mens. Een plant neemt namelijk CO2 op en stoten daarna zuurstof uit. Dat is er handig voor ons uiteraard, want wie wil er nu niet een beetje extra zuurstof in huis.

Planten zorgen voor rust in huis

Bij iedereen wordt het leven steeds drukker en drukker, waardoor je dikwijls helemaal opgedraaid thuis kan komen. Veel planten in huis zorgen ervoor dat je het kalmerende effect van de natuur naar binnen haalt. Dit is vooral handig wanneer je zoals steeds meer mensen in de stad woont waar een groene omgeving schaarser is.

Kamerplanten helpen je concentreren

Zoals al eerder vermeld zorgen planten voor een schonere lucht met meer zuurstof. Dat en het feit dat je omgeven bent door al dat groen zorgt ervoor dat je je beter kan concentreren en bijgevolg productiever te werk gaat.

Het klinkt misschien wel wat vreemd in de oren maar planten zorgen ervoor dat de productiviteit tot wel 40% verhoogd kan worden. Een plantje extra plaatsen op kantoor kan zijn geld wel degelijk opbrengen.

Je wordt er gewoon vrolijk van!

Buiten alle bovenstaande punten is deze misschien nog de belangrijkste. Je wordt gewoon blij van al dat groen in huis. Zo brengen ze een beetje kleur en contrast in huis.

Planten zorgen voor een beter humeur, meer energie en een hoger geluksgevoel.

Je ziet het, een plant in huis zorgt voor veel meer dan een groen kleurtje. Dus ik zou zeggen iedereen naar het plantencentrum om een paar groene vrienden in huis te halen. ūüôā

Om je wat inspiratie te geven kan je hier een pinterest bordje met daarin allemaal leuke idee√ęn van hoe je je interieur met deze mooie groene kamerplanten op te fleuren

Logo meubelen van ballaer

Alles voor uw interieur