Een boxspring, wat is dat eigenlijk?

Boxsprings zijn ontzettend populair deze dagen, sterker nog meer dan 95% van de bedden die bij ons de deur uitgaan zijn tegenwoordig boxsprings. Echter krijgen wij nog dikwijls de vraag ‘Wat is dat nu eigenlijk een boxspring?’ Op deze vraag zullen wij hier een zo goed mogelijk antwoord proberen te geven.

Waarvan is een boxspring gemaakt?

Letterlijk vertaald is een boxspring niets meer dan een box met veren Maar natuurlijk is het wel meer dan dat. Een kwaliteits- boxspring bestaat uit een stevig houten kader van massief hout. In deze kader worden dan de bonellveren of pocketveren geplaatst. Het geheel word dan afgedekt met verschillende soorten schuim. Als laatste wordt er een afwerklaag voorzien. Deze afwerklaag is voorzien van antislip en zorgt voor een goede ventilatie.

De duurzaamheid en het comfort van een boxspring wordt vaak toegepast in hotels en wordt in de volksmond daarom ook wel hotelbed genoemd.

doorsnede boxspring

Een boxspring voor in jou interieur

Doordat er een zeer uitgebreide keuze is in boxsprings en kleuren is er altijd wel eentje dat in jou interieur past. Woon je nu zeer landelijk, klassiek of modern, we kunnen er altijd wel iets mooi van maken.

Uiteraard is er buiten de boxspring zelf ook nog een ruime keuze aan pootjes, nachttafels en andere opties. Er zijn 2 hoofdzakelijke bekledingen waaruit je kan kiezen. Ga je voor de luxueuze look en neem je daarom een stevige lederlook, of heb je toch liever die warme uitstraling van een stoffen bed? Beide uiteraard in een heleboel mooie kleurtjes.

Boxspringscombinatie

Op de boxspring kan je uiteraard niet rechtstreeks slapen, dit zou niet echt zeer comfortabel zijn. Hiervoor heb je net zoals je op een lattenbodem slaapt een goede matras nodig.

Slaap je graag wat harder, wat zachter of wil je een speciale afdeklaag voor het maximum aan comfort? Alles is mogelijk.

Je kan alsnog een stapje verder gaan en je bed voorzien van een topdekmatras bovenop de matras. Dit wordt gebruikt voor extra ligcomfort, maar indien je matras uit 2 delen bestaat kan deze ook gebruikt worden om de opening in het midden te maskeren.

Een vlakke of een elektrische boxspring?

Als laatste heb je nog de keuze om je boxspring zowel vlak als elektrisch te nemen. Een elektrische boxspring heeft het voordeel dat je even rechtop kan zitten om nog eventjes naar de televisie te kijken of nog even dat spannende boek uit te lezen. Wie weet komt er ’s morgens wel iemand ontbijt op bed brengen!

Alsook kan een elektrische boxspring goed zijn voor mensen die voor medische redenen hun voeten wat hoger moeten leggen. Alle houdingen zijn mogelijk.

Je kan bijna beginnen wegdromen

Je ziet, een boxspring heeft niets anders dan voordelen. De laatste tip die wij willen meegeven is dat je je boxspring en matras zeker goed op voorhand uitprobeert. Iedereen slaapt op een andere manier en wat super zalig ligt voor de ene persoon ligt dan weer niet zo aangenaam voor de andere persoon.

Uiteraard kan u in onze toonzaal onze ruime collectie boxsprings komen ontdekken. Indien je er zelf niet helemaal uitkomt staan onze ervaren verkopers steeds voor u klaar om u met raad en daad bij te staan.

Logo meubelen van ballaer

Alles voor uw interieur